når mūsen ta’r en slapper

Stribe: Hvad fatter siger ...

24. januar 2008 - 18:03

Hvad fatter siger ...

Hermed den første stribe på min blog. Jeg har i fremtiden tænkt mig med jævne mellemrum at forfatte og tegne en stribe - som I kan se vil jeg ikke lade mig afskrække af, at mine talenter er begrænset til den ene afdeling ;-)

For at blæse trenden i gang, får I her den stribe, jeg lavede til hufs medlemsblad, Skrivelyst, i sommeren 2007. Formatet passer mildest talt ikke til bloggen, så for at få chancen for at måbe over min opfindsomhed må I klikke på striben. Making Of

Mest fordi jeg selv synes det er underholdende at forfatte, vil jeg også for hver ny stribe have en making-of-sektion, hvor jeg vil skrive lidt om hvordan striben blev til, hvor idéen kom fra (hvis jeg har den fjerneste anelse), hvordan striben udviklede sig, hvilke sjove detaljer (om nogen), der er værd at bemærke osv. Og som pynt vil også skitser der gik forud for den endelige stribe blive præsenteret her.

Deltegningerne til denne stribe tegnede jeg i hånden. I dag har jeg en Wacom Intuos3-tablet i A5-størrelse, som jeg købte til en fordelagtig pris, da jeg var i New York City sidste år, men dengang havde jeg kun en mus, og jeg måtte hurtigt sande, at min motorik ikke var fin nok til at inke tegningerne på computer. I stedet endte jeg så med at indscanne tegningerne og derefter udprinte dem igen for at slippe af med de tynde blyantsstreger. Derefter inkede jeg så resultatet og scannede dette ind i computeren. Så oprettede jeg et aflangt billede i GIMP og begyndte at importere billederne. Det var også først der, at jeg fandt ud af hvordan rammerne skulle se ud (rammeudformningen er en af de ting jeg er godt tilfreds med i striben). Efter en farvelægning og indsættelse af noget tekst på Dødens kontrakt (Døden er den anden ting jeg er godt tilfreds med) skulle der bare en titel på, og så var den ellers klar til at blive sendt ind til Skrivelysts redaktører. Behøver jeg at sige, at dette skete i sidste øjeblik?

Bonusoplysning: Det er Hemingways signatur, der kan anes på kontrakten.Valget af ham som offer afspejler på ingen måde min mening om hans forfatterskab ;)

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier