når mūsen ta’r en slapper

Stribe: Min arbejdsdag

25. januar 2008 - 22:03

Making Of Jeg begyndte i i starten af denne måned som telemarketer -- eller phoner, som de kalder det -- hos McPhone i Silkeborg. Af et ufaglært arbejde er det slet ikke dårligt, men efter de første 4-500 opkald begynder remsen at blive noget ensformig, så da jeg havde været der en uges tid dukkede idéen om et stribe om en dagdrømmende telemarketer (mig) op. Jeg besluttede hurtigt at det skulle være noget fantasy-agtigt, hovedpersonen skulle drømme sig hen til, da det jo er min favoritgenre, og så gik det ellers lystigt derudaf. De tre håndskrevne notater der ses her, blev udarbejdet mens jeg sad og ringede -- så jeg håber ikke min arbejdsgiver sidder og læser dette ;)

Først efter notaterne var udarbejdet besluttede jeg mig for at lave så stor kontrakt mellem drømmen og virkeligheden, som det ses i den endelige stribe. Jeg har med vilje brugt en ret naiv stil med store ensfarvede områder i pastelfarver for at give det samme indtryk en børnetegning giver. Det understreger kontrasten til den grå, mørke, deprimerende virkelighed, der ses i de tre sidste ruder, jeg også har forsøgt at tegne lidt mindre naivt (mine evner rækker endnu ikke til at gøre den del af kontrasten særlig tydelig ...)

Efter idéen var blevet til og rammestrukturen var fastlagt satte jeg mig foran computeren med min Wacom og åbnede Photoshop Elements. Der lavede jeg først et lag med rammerne, der skulle bruges. Derefter lavede jeg en grovskitse ovenpå rammerne i rød, hvor jeg også skrev replikkerne for at estimere nogenlunde, hvor store taleboblerne skulle være.

Oven på grovskitsen tegnede jeg en finere skitse, hvor jeg bl.a. tegnede personerne og hestene som andet og mere end tændstiksmænd. Hestene tegnede jeg med udgangspunkt i det første resultat Google Images gav, da jeg søgte på "cartoon horse".

Efter finskitsen inkede jeg hele striben. Derefter farvelagde jeg første del af striben og lagde grålige skygger på anden del. Måske burde jeg ha' gjort mere ud af skyggelægningen af anden del, men egentlig kan jeg godt lide den grove, uafpudsede stil det endte i. Til sidste fandt jeg en passende skrifttype. Den skrifttype viste sig desværre ikke at rumme æ, ø og å, så jeg lavede nogle små ændringer i manuskriptet og stavede mit efternavn med 'oe' og 'ae'. Jeg må få fundet en tegneserievenlig skrifttype med danske bogstaver til næste stribe!

Samlet set tog striben faktisk kun halvt så lang tid at lave som bloggens første stribe, selvom den er væsentligt mere omfattende -- det tilskriver jeg hovedsagligt, at en større del af arbejdet blev lavet på computer.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I november skrev jeg i alt 18.721 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier