når mūsen ta’r en slapper

Min ansøgning til Forfatterskolen

15. marts 2008 - 12:15

Nu er det ved at være to uger siden, jeg sendte min ansøgning til Forfatterskolen. Fordi jeg er mig, nåede jeg først at blive færdig i sidste øjeblik. Jeg var nogenlunde tilfreds med tekstudvalget, jeg medsendte, men hvis ansøgningsfristen først var nu, ville jeg nok også have brugt nogle af de tekster, jeg fik skrevet i løbet af encyklopædi-forløbet (mere om det forløb i et andet blogindlæg).

Jeg sendte teksterne Som at bese sig eget skaberværk (Faldets oprindelige titel), Besøget (novelle), Åh så dyb og Trenken med.

I den motiverede ansøgning lagde jeg dramatisk ud:

Jeg skriver fordi jeg ikke kan lade være. Jeg har skrevet fiktion lige så længe jeg har kunnet skrive. Jeg skriver for at opleve øjeblikke af total indlevelse. Jeg skriver for at komme tættere på og for at flygte. Jeg skriver for at forstå. Jeg skriver for at finde mening, skabe mening eller vedkende mig meningsløsheden, men ikke for at fremtvinge mening. Når jeg skriver, virkelig skriver, oplever jeg en intensitet, jeg kun sjældent oplever uden for fiktionen, og derfor skriver jeg: For at leve fuldt ud.

Efter indledningen skrev jeg om mit syn på fiktionsskrivning som håndværk og i forlængelse af det, hvor meget jeg tror, jeg kan lære på Forfatterskolen. Jeg sluttede ansøgningen af med at skrive lidt om mine læsevaner, og understregede vigtigheden af at det jeg læser både skal forføre mig og vise mig noget nyt.

Nu er der blot tilbage at vente. Hvis jeg er blandt de 15, der kommer til samtale, får jeg svar i slutningen af maj, og hvis jeg er blandt de 6-8, der efterfølgende kommer ind, finder jeg ud af det i begyndelsen af juni.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier