når mūsen ta’r en slapper

Skrivekonkurrence: Føljetonroman

Kvinde, der skriver malet i sædvanlig Morten Korch-ugebladsstil Det tre nordiske udgaver af Hjemmet har udskrevet en romankonkurrence med deadline den 1. oktober 2008. Og deres gode argument for at forfattere skal trivialprostituere sig foran 2 mio. læsere er pengepræmier på i alt 400.000 kr: 175k til førstepladsen, 125k til andenpladsen og 100k til tredjepladsen. Personligt anser jeg deres argumenter for ganske gode, og når nobelprismodtageren Henrik Pontoppidan ((eksempelvis blev novellen Vinterbillede første gang trykt i Ude og Hjemme)) kunne nedværdige sig til ugebladsfiktion, kan jeg også.

Det, vi er på jagt efter, er en spændende og god underholdningsroman af højeste klasse. For mange ugebladslæsere er en rigtig god føljeton nemlig det bedste i bladet. En fængslende historie, som byder på spændende, gribende og underholdende læsning – uge efter uge. Noget, man virkelig venter på med spænding. Og de krav skal din roman kunne honorere. Den skal være nyskrevet, have en kvindelig hovedperson og befolkes af troværdige personer. Og så skal den være velskrevet med en levende, troværdig og fængslende handling, der er opdelt i føljetonafsnit.

Men inden man begynder på en "god", gammeldags lægeroman, bør man tage et smut forbi Fyens Stifttidendes artikel om konkurrencen, hvor fiktionsredaktøren for Hjemmet bl.a. udtaler:

Det er forfattere, der måske ikke har været opmærksom på, at føjletonromanen har udviklet sig gennem tiden. Det vi ser i fjernsynet af serier som f.eks. "Sommer" og "Anna Pihl", det ligner den nutidige føljeton i hjemmet. Den har historier, vi alle kan identificere os med. Der er kærlighed, men den behandler emnet nutidigt

Hjemmet anbefaler, at romanen er på 8-10 kapitler, og de skriver endvidere, at hvert kapitel ikke må overstige 3000 ord. Sammenlignet med normale romaner må man sige, at det er det en meget overkommelig længde, så efter jeg har lagt den første gennemskrivning af Magiens Magt til afkøling (hvilket forhåbentlig er meget snart), kommer der højst sandsynligt triviallitteratur på programmet.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går – nu må jeg snart se at få taget mig sammen.
I december skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

De seneste bøger jeg har læst

Revolvermanden
liked it
tagged:
audio-da
Children of Dune
liked it
tagged:
audio-da
goodreads.com

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et skriveleksikon for forfatterspirer, hvor du kan læse om hvordan du får idéer og forbliver motiveret, om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer, om hvordan du skruer velspillende scener sammen og skriver dialog så det fænger – og om meget mere.

 
 

Kategorier