når mūsen ta’r en slapper

50.000 små brikker

2. November 2008 - 14:42

I går lød startskuddet så til endnu en november måneds skrivekrampe. Hvis ikke du har hørt om National Novel Writing Month, skrev jeg for halvandet år siden en artikel om galskaben. Jeg har deltaget før men aldrig nået de magiske 50.000 ord inden månedens udgang. I år besluttede jeg mig for at forsøge igen, da det virkede som en oplagt mulighed for at begive mig i kast med Gyldendals nye skrivekonkurrence.


50.000 små brikker --
en (næsten) sand historie

Fredag den 31. oktober. Mødtes med skrivegruppen. Situationen tilspidsede sig, da L proklamerede, at jeg ikke bliver den eneste deltager i jagten på de 50.000. Hendes blik var skarpere end en ragekniv. På vejen tilbage til kontoret bryggede jeg et løst plot sammen. Det gik op for mig, at en gang venstrehåndsarbejde ikke ville være godt nok; jeg måtte bruge begge hænder.

Lørdag den 1. november. Den ubetalte husleje blev for meget for udlejeren. Blev nødt til at flytte ind på en et-værelses i den tilsmoggede midtby. Et sted hvor de ikke kender mig. Endnu. Der gik lang tid med at slæbe kasserne med arkiver over til det nye værelse. M hjalp. Nåede kun 744. Har ikke hørt fra L.

Søndag den 2. november. Dagen er endnu ung -- som en fordrukken blondine. J hjalp mig med de sidste arkivskabe. Lokkede mig til at tage med M på druk. ((det viste sig senere, at M var på flugt fra sin makker, K, der øjensynligt havde vendt sig mod ham. Hvem der havde sat en pris på M's hoved, ved jeg ikke)) Det blev sent. Mødte ingen blondiner. Endnu 520. 1264 i alt. Langt efter dagsmålet. L tog kontakt; er på røven; C har lokket hende i fordærv; er endnu under de 300. Lyden af en prop, der forlader flaskehalsen.

Mandag den 3. november. Forudsigeligt som en kugles flugt venter solen bag horisonten. En tur til Metropolis forhindrede mig i at nå så meget som ét ord. Hvis ikke man holder blikket stift rettet mod gyderne, er man færdig. Er begyndt at undre mig over, at alle jeg kender har navne på kun ét bogstav.

Tirsdag den 4. november. Tyk, uigennemtrængelig dis; som aldrig at have forladt værtshuset på under 40m2.Ordene er ikke strømmet til mig, men jeg har tvunget 775 ned på papiret. Det er nemmere, når de selv flokkes om pennen, men nogle ord må tvinges. Det tog lang tid, at slæbe alle skelletterne fra min gamle lejlighed til min nye.

Onsdag den 5. november. Vi mødtes i gruppen. Selvom jeg allerede er langt bagefter, var det ingenting i forhold til L. Hun mente jeg havde stjålet hendes ord, men jeg smilede blot hånligt. Stemningen var intens. Mine ord var nødtørftigt nedskrevne uden blik for andet end antallet. Det ses. Tågen er vendt tilbage. Døgnene er reduceret til overgange mellem nat og tusmørke.

Torsdag den 6. november til lørdag den 8. november. Min gamle loge -- Testrupianerne -- havde lokket mig i et baghold. Blev nødt til at bruge to dage på forberedelse til chambre-ceremonien, som derpå optog hele lørdagen. Hvis ikke jeg havde gjort det, havde jeg ikke siddet her, Som sand mellem mine fingre siver tiden bort.

Søndag den 9. november. Sled længe med et broderdrab. En skam, at det ikke var den del af ordjagten.

Lørdag den 7. december. Vågnede og opdagede, at det ikke var den 10. november, men den 7. december. Eneste logiske forklaring må være rumvæsner, der har sendt mig ud i fremtiden for at forhindre projektet i at lykkes. Prøver igen næste år -- måske med hjelm af sølvpapir.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier