når mūsen ta’r en slapper

Skrivekonkurrence: Spændingsserie for børn

1. November 2008 - 15:46

Gyldendal har øjnet muligheden for at udvide de sidste års spændings-/krimibølge til de små poder. De udskrev for få dage siden en skrivekonkurrence under overskriften: Skriv en spændingsserie for børn 8-12 år

Det er ikke kun voksne, der kan lide et godt gys. Børn elsker også at læse spændingsbøger, der kan få det til at risle ned ad ryggen, og hårene til at rejse sig i nakken. Og bliver de først fanget af et godt krimiplot, vil de bare have mere. Derfor er vi på udkig efter en ny spændingsserie for børn.

Det er tydeligt at det man sender ind til konkurrencen skal være i besiddelse af lidt af hvert; der skal både være godt med spænding, krimi og gys før romanserien har en chance. I det mindste forventer Gyldendal ikke, at man sender en fiks og færdig serie ind, men de forventer at modtage én færdigskrevet roman, en kort beskrivelse af seriens ramme og korte synopser på bind to og tre; og hele herligheden skal de være i besiddelse af senest den 1. september 2009.

Vinderens præmie består, foruden udgivelse af romanen (og eventuelt serien) under normale kontraktforhold, af ikke mindre end 100.000 kroner, invitation til den internationale årlige børnebogsmesse i Bologna i foråret 2010 og en gratis uges skriveophold på Klitgården i Skagen. Hvis Gyldendal beslutter at udgive andre af de modtagne romanserier får forfatterne til dem desuden 10.000 kroner i konkurrencebonus foruden normalkontrakten. Derudover læser Nordisk Film alle de bedste konkurrencebidrag igennem med henblik på filmatisering eller tv-produktion. Med de udsigter er det jo bare med at komme i gang!

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier