når mūsen ta’r en slapper

Mine ordoptællinger er blevet systematiseret

4. juli 2009 - 20:54

Jeg har i et stykke tid rodet med en ordoptællingsudvidelse til bloggen -- lige så meget for at motivere mig selv som for at give jer mulighed for at se, hvordan det går. Det bedste plugin, jeg har fundet, er et tredelt et af slagsen, der både kan holde styr på skriveprojekter, ordoptællinger og indsendte manuskripter. Ryan M. Williams, som indtil videre har forfattet og udgivet tre science fiction-noveller i forskellige magasiner, har for sin egen skyld lavet de tre udvidelser, som desværre ikke er tilgængelige på hans side i øjeblikket (skriv til mig, hvis du vil have dem tilsendt).

Om nogen er Ryan en kvantitativt orienteret forfatter -- hans mål er i 2009 på 500.000 ord og gerne én historie om ugen -- men han er på ingen måde den eneste. I sin bog om at skrive skriver Stephen King, at hans mål er 2.000 ord om dagen; Garth Nix bruger sine ordoptællinger som motivationsværktøj, og det samme gør mange andre professionelle og aspirerende forfattere. Personligt synes jeg ordmål kan være en enormt god motivator. Desuden er kvantitative mål i sagens natur velegnede til at forebygge skriveblokeringer, så jeg har længe været tilhænger af dem, og nu har jeg så for alvor sat dem i system for mit vedkommende.

Jeg tog for alvor alle tre i brug den 30. juni. Naturligvis tæller kun ord skrevet på fiktionstekster med -- blogindlæg, research og nedskrevne tanker om personer, plot og lignende tæller ikke.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier