når mūsen ta’r en slapper

15.000 ord på tre dage

31. august 2009 - 19:47

Jeg nåede det. For at deltage i Gyldendals konkurrence skal de modtage "Da dyrene fik stemmer", seriekonceptet og synopser af bind to og tre senest i morgen, og jeg har lige været nede i postkassen med det hele.

Da jeg sidst skrev om den her roman var jeg mere optaget af idéudvikling end hvad godt var. Ud af det fik jeg en fornuftig synopsis, men det var svært for mig at komme ordentlig i gang med selve skriveprocessen, og det resulterede i, at jeg brugte seks-syv uger på at skrive de første 15.000 ord af en roman jeg estimerede skulle være på 30-40.000 ord.

I torsdags gik det så rigtigt op for mig hvor travlt jeg rent faktisk havde, og selvom det var hårdt at skrive mig varm (jeg nåede ikke andet end 1.600 ord om torsdagen selvom jeg sled i det), fik deadlinen bugt med overtænkningen, og fredag og lørdag skrev jeg henholdsvis 6.000 og 7.000 ord.

Søndag formiddag sendte jeg så manuskriptet ud til min skrivegruppe og et par andre betalæsere, og om eftermiddagen holdt vi et intenst møde i skrivegruppen på godt seks timer udelukkende om romanen. Derudover fik jeg telefonisk feedback fra mine betalæsere og to af dem mødtes jeg så med i dag. Søndag nat og hele mandagen er så gået med redigering, og selvom manuskriptet helt sikkert godt kunne trænge til lidt mere af slagsen, er jeg alt taget i betragtning godt tilfreds med det, og jeg tror oprigtigt på det har en chance for at blive antaget.

Det var en nærmest euforisk følelse at skrive det sidste ord af sidste kapitel søndag morgen, men efter at have arbejdet så intenst med romanen her op til deadlinen, føles to-tre måneders ventetid som en evighed.

Jeg vil prøve at bringe den skriveenergi de sidste dage har givet over i andre projekter, og lade "Da dyrene ..."-serien hvile i nogle uger. Jeg skal jo gerne nå at deltage i Valby Teaters skuespilskonkurrence. Men lige nu glæder jeg mig allermest til at sove igennem for første gang i fire dage -- specielt de sidste par nætter har jeg ikke undet mig selv meget tid til søvn.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier